Nem akárkit igazolt a Ferencváros

Nem akárkit igazolt a Ferencváros

Neves szakemberrel erősített a Ferencvárosi Torna Club! A Magyar Labdarúgó Szövetség vezető adatelemzője, Hegedűs Henrik és csapata a jövőben már kizárólag az FTC labdarúgócsapataink munkáját segíti az NB I-es férfi együttestől kezdve az utánpótlásig. (Fradi.hu)

„Teljes körű adatelemzés a feladatunk. Ez azt jelenti, hogy játékosszinten foglalkozunk teljesítményértékeléssel. Csapatszinten az ellenfelek feltérképezése ugyanolyan fontos feladat, és az utánpótlásra is kiterjed majd az adatelemzés. Szeretem látni az edzéseket, szeretem látni a játékosokat, bár objektíven is mindig fix teljesítménymérő indexek alapján értékeljük egy csapatnak vagy játékosnak a teljesítményét. Munkamódszerünk lényege az, hogy kizárjuk a szubjektumokat” – mondta munkájáról Hegedűs Henrik, aki a FradiMédia videójában a legfőbb célokról és a Sztanyiszlav Csercseszovval közös munkájáról is beszél.

„A háttérben már nagyon régóta beszélgettünk Henrikkel arról, hogy milyen nagy jelentősége van a mai labdarúgásban, a sportban az adatoknak. Fontos, hogy tárgyilagosan is alá tudjunk támasztani bizonyos teljesítményeket, illetve próbáljunk prognosztizálni dolgokat. Henrik és csapata ebben nagyon jó munkát végzett már az elmúlt időszakban is a szövetségnél. Nagyon örülök, hogy sikerült most elcsábítanunk ide, a Fradihoz és nagyon nagy reményeket fűzök ehhez az együttműködéshez, hogy még tovább tudjunk fejlődni” – tette hozzá

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük