A Fiorentina edzője “az első félidőt a Ferencvárosnak ajándékoztuk”

“Egyrészt szerencsénk volt, amikor 2-1 volt az állás, és megkockáztattuk a harmadik gólt, másrészt viszont balszerencsések voltunk, mert a későbbi szakaszokban négy-öt gólt is szerezhettünk volna. Elfogadjuk a pontot

De, az első félidőt nekik ajándékoztuk.”

Nem csak cserék voltak, hogy felrázzák a dolgokat, hanem egy látható hozzáállásbeli változás a Fiorentinától, így ez túlmutat a csapatbeszélgetésen vagy a személyzeten.

“Van egy pszichológiai aspektusa is, minél jobban előrenyomulsz, és az ellenzék visszaszorul, az önbizalmat és lendületet ad. Láttam még néhány meccset ebben a szezonban, ahol nagyon jól teljesítettünk az első félidőben, aztán kiestünk, az emberek azt mondták, hogy ez fizikális, én mindig azt hittem, hogy ez pszichológiai, és azt hiszem, ez az este bizonyítja, hogy igazam volt.

“Megvolt bennünk az elszántság, az a felhajtás, amire szükségünk volt ahhoz, hogy megfordítsuk a mérkőzést. Csalódást keltő, ha az első félidőben az utolsó 20 perc tempójához közel azonos tempóban játszottunk volna, megnyertük volna a mérkőzést. Nem nyertünk kihívásokat, másodikak voltunk a labdánál, rosszul helyeztük el a passzokat, ahol a Ferencváros kontratámadásban problémákat okozhat a tempójával.

“A forgatásokon is szenvedünk, különösen Európában, ezért jobban kell teljesítenünk és szervezettebbnek kell lennünk ezekben a helyzetekben.

Nico Gonzalez összetörtnek tűnt az utolsó sípszónál, miután ismét végigjátszotta a teljes mérkőzést, és ez nem szerepelt a hétvégi, Napoli elleni Serie A-összecsapás tervében.

“Számításokat kell végezni, de amikor elkezdődik egy meccs, és teljesen más lesz, mint amire számítottál, akkor most van öt-hat játékosunk, akik teljesen kimerültek a Napoli elleni meccs előtt. Nico Gonzalez is közéjük tartozik, folyamatosan játszik, és meglátjuk, mit tehetünk, hogy újra formába lendüljön.

“Nagy keretünk van, néhányan közülük nincsenek a legjobb formában, de ahogy mindig mondom, nem szabad panaszkodnunk vagy alibit keresnünk, készen állunk arra, hogy erős teljesítményt nyújtsunk a Napoli ellen.”

A Ferencváros és a Genk jelenleg négy ponttal vezeti a csoportelsőséget, míg a Fiorentina kettővel, a Cukaricki pedig még mindig nullán áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük